Tjap tjaé: Indische frikadelletjes van garnalen of kreeftjes compleet met groenten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • verse gepelde garnalen of kreefjes

Bereiden

2 theebordjes vol met verse gepelde garnalen of kreefjes 4 grote lepels fijngesneden en gebraden uien 2 grote gekookte aardappelen 1 sneedje geweekt brood (dus...nat gemaakt) 1 ei zout en peper naar smaak 2 kopjes sterke bouillon 1 theelepeltje nootmuskaat 1,5 teelepel djahé (gemberpoeder) 1/4 fijn gesneden witte kool 1 grote eetlepel selderie een flinke hand vol peultjes en nog..... een flinke handvol kleine garnaaltjes boter Bereiding: Van de garnalen of kreeftjes maakt men samen met de aardappelen, het brood, zout en peper en 't ei, kleine frikadelletjes en braadt het op een klein vuurtje mooi bruin. Vervolgens kookt men in de bouillon de fijngesneden groente met de djahe, nootmuskaat en gebraden uien en doe er dan de handvol garnalen erbij. Koken totdat de groente gaar zijn (beetgaar) en voeg daarna de frikadelletjes bij. Warm opdienen.

Bronvermelding