Menu
'Preisoepje met vis', verz. door Sanne
Ingrediënten
- 4 preien en .......
Bereiden
4 preien
2 uien
30 g boter
1 l visbouillon
4 zeetongfilets
1 dl room
1 tl kerriepoeder
peper en zout
preischeutjes voor de garnering.
-
Snijd het wit van de preistengels en bewaar het groen. Snijd het preiwit in ringetjes, was ze en dep ze droog. Verhit de boter en stoof er even de preiringen en de gehakte uien in. Voeg de visbouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
-
Neem ondertussen vier mooie blaadjes preigroen. Laat ze 2 minuten blancheren in kokend water en dan uitlekken. Leg een blaadje preigroen op elke visfilet en rol beide samen op. Steek het rolletje vast met een houten prikker. Laat de visrolletjes 10 à 12 minuten stoven. Verwijder de prikkers en snijd elk rolletje in drie plakken. Klop de room met het kerriepoeder op tot een dikke slagroom.
-
Mix de gare soep en breng ze op smaak met peper en zout. Schik drie plakjes vis midden in elk diep bord en schep er de soep omheen. Leg met behulp van twee eetlepels een knoedeltje slagroom op de vis en garneer met preischeutjes. Serveer onmiddellijk.