Amerikaanse salade

Salades, Bijgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 24 minuten,

Laatst aangepast: 30-12-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 300 gr. zeer fijne erwten (diepvries)
  • 150 gr. geraspte kaas (naar eigen keuze)
  • 200 gr. ontbijtspek of spekblokjes
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. fijne basterdsuiker

Bereiden

De ijsbergsla of Chinese kool fijn snijden in hele dunne reepjes. De paprika en rode ui in blokjes snijden. Dit door elkaar mengen. Daarbovenop de erwtjes strooien. Roer de mayonaise en de suiker door elkaar en strijk dit over de erwten. Strooi hierovereen de geraspte kaas, en dek het geheel af met folie. Zet dit minstens 12 uur in de koelkast. Het ontbijtspek uitbakken en aflaten koelen voor je het toevoegt (ook fijn maken). Gemakkelijker is het om spekblokjes goed uit te bakken en te laten afkoelen. Roer voor het opdienen het ontbijtspek en de salade goed door elkaar.

Bronvermelding