Tomatenrijst met ham, garnalen en doperwtjes

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 16-02-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 3 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 100 gram schouderham, in blokjes
  • 150 gram garnalen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el ketjap
  • 200 gram doperwtjes (blikje)
  • zout, peper

Bereiden

Kook de rijst in 8 minuten gaar. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de garnalen, ham en de champignons toe en bak alles onder voortdurend omscheppen 3 minuten. Roer de tomatenpuree door het mengsel. Voeg dan de gekookte rijst, de doperwtjes en de ketjap toe en bak alles onder voortdurend omscheppen ca. 5 minuten tot het gerecht door en door warm is. Maak het geheel op smaak met peper en zout.

Materialen

pan, wok

Bronvermelding