Pittige Knoflookpenne

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-05-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 gr)
  • 300 gr penne rigate
  • 2 blikjes tonijn op olie (á 185 g) uitgelekt
  • 4 ansjovisfiltes(blikje), fijngehakt
  • 2 el kappertjes
  • chilipepertjes
  • 1 zakje basilicum (15 gr) grof gehakt

Bereiden

In braadpan olie verhitten en plakjes knoflook lichtbruin bakken. Knoflook op keukenpapier laten uitlekken. Tomaten met sap in braadpan met restant van olie schenken en in ca. 10 min. tot helft laten inkoken. Intussen in grote pan met ruim kokend water en zout penne in ca 12 min. beetgaar koken. Tonijn, ansjovis en kappertjes door tomatensaus scheppen. Saus pittig op smaak brengen met verklruimelde chilipeper en nog 2 min. verwarmen. Basilicum erdoor scheppen. Pasta afgieten en over vier borden verdelen. Saus erover scheppen en garneren met plakjes knoflook. Lekker met lauwwarme salade van sperziebonen, Eet smakelijk.

Bronvermelding