Menu
'Gevulde varkenshaas met brie, zongedroogde tomaat en pesto', verz. door Djoeke
Ingrediënten
- 2 Varkenshaasjes ........
Bereiden
2 Varkenshaasjes
2 Eetl pesto
4 Plakken brie
8 Zongedroogde tomaatjes
Peper/Zout
2 Cocktailprikkers
Roomboter/Olijfolie
-
Begin met het insnijden van de varkenshaas in de lengte. Zorg ervoor dat je hem niet helemaal doorsnijdt. Smeer de binnenkant van de varkenshaas in met 2 theelepels pesto en wat peper en zout. Doe de zongedroogde tomaatjes er ook in. Druk de varkenshaas licht aan en steek er een cocktailprikker in.
-
Doe een beetje roomboter met wat olie in de koekenpan. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden.
-
De varkenshaas aan beide kanten op hoog vuur dichtschroeien, dan het vuur lager en ongeveer 5 minuten bakken tot hij mooi rosé is. Dan de varkenshaas in een schaal doen en ongeveer 7 minuten in de oven zetten. Haal daarna de varkenshaas uit de oven en leg de plakken brie erop. Hierna nog 1 minuutje in de oven tot de brie begint te smelten.
-
Serveer er lekkere gebakken aardappeltjes en een groene salade bij.