'Gevulde varkenshaas met brie, zongedroogde tomaat en pesto', verz. door Djoeke

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 05-11-2019 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 Varkenshaasjes ........

Bereiden

2 Varkenshaasjes 2 Eetl pesto 4 Plakken brie 8 Zongedroogde tomaatjes Peper/Zout 2 Cocktailprikkers Roomboter/Olijfolie - Begin met het insnijden van de varkenshaas in de lengte. Zorg ervoor dat je hem niet helemaal doorsnijdt. Smeer de binnenkant van de varkenshaas in met 2 theelepels pesto en wat peper en zout. Doe de zongedroogde tomaatjes er ook in. Druk de varkenshaas licht aan en steek er een cocktailprikker in. - Doe een beetje roomboter met wat olie in de koekenpan. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden. - De varkenshaas aan beide kanten op hoog vuur dichtschroeien, dan het vuur lager en ongeveer 5 minuten bakken tot hij mooi rosé is. Dan de varkenshaas in een schaal doen en ongeveer 7 minuten in de oven zetten. Haal daarna de varkenshaas uit de oven en leg de plakken brie erop. Hierna nog 1 minuutje in de oven tot de brie begint te smelten. - Serveer er lekkere gebakken aardappeltjes en een groene salade bij.

Bronvermelding