Menu
Mexicaanse tortillaschotel, geweldig lekker
Ingrediënten
- 350 gr kipfilet in blokjes
- 2 eetl olie
- 500 gr Mexicaanse wokgroente (AH 750 gr diepvries)
- 1 pakje sugo pastasaus pikant (AH 390 gr)
- 1 doosjevol ananas (AH 250 gr diepvries)
- 1 pak tortillawraps (8 stuks 320 gr)
- 1 zakje gemalen oude kaas, 175 gr
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 gr. Bak de kip in de olie goudbruin. Schep de kip uit de pan. Roerbak in dezelfde pan de Mexicaanse wokgroente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de sugo pastasaus, de ananas en de kip toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook. Eventueel nog zout toevoegen.
Schep 1/5 van het kip-groentemengsel in de ovenschaal en leg hierop een tortillawrap. Bestrooi met 25 gr gemalen kaas. Leg er een tweede tortilla op en schep hierop weer een deel van de kip met groente, dan weer een tortilla met kaas en herhaal dit tot alle tortilla's op zijn. Eindig met een laagje saus en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de schaal 20 minuten in het midden van de oven. Snijd de tortillaschotel in punten en serveer deze op 4 platte borden. Lekker met ijsbergsla.
Materialen
ronde ovenschaal, inhoud ca. 2 liter