Aardappelplaattaart met een Geitenkaasje (of een andere zachte kaassoort)

Hartige taarten, Bijgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 14-02-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram bladerdeeg

Bereiden

Onder de aardappeltjes van deze aardappelplaattaart zit een laagje zachte geitenkaas. Hou je niet van geitenkaas dan kun je dat natuurlijk vervangen door iedere zachte kaassoort die je maar wilt. Bak deze taart op een bakplaat met bakpapier. Neem ongeveer 400 gram bladerdeeg en leg de plakjes in een mooi vierkant en ietsje over elkaar heen. Druk ze goed aan elkaar (met een natte vork) en markeer met een mes een rand van 2 cm rondom. Die rand hou je aan om daarbinnen je vulling te leggen. Prik met een vork overal wat gaatjes in het deeg. Ondertussen heb je al 300/350 gram nieuwe aardappeltjes gekookt en af laten koelen en de oven staat voor te verwarmen op 200 graden. Snij de aardappeltjes in dunne plakjes. Verkruimel de (geiten)kaas over het deeg. Daaroverheen gaat een flinke hand fijngesneden peterselie en bieslook. Als laatste de aardappeltjes en een klein beetje olijfolie hier en daar. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin. Meer dan een mooie salade heb je hier niet bij nodig. Of het moet een stevig glas rode wijn zijn.

Materialen

oven

Bronvermelding