Aardappelsalade met Zalm en Dille

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-02-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen

Bereiden

Ingrediënten 600 g vastkokende aardappelen zout 4 eieren 400 g zalm uit blik, in stukjes 2 zure augurkjes, fijngesneden 3 eetlepels kappertjes, uitgelekt 4 eetlepels mayonaise 2 eetlepels creme fraiche 1 theelepel geraspte ui 1 eetlepel citroensap 2 theelepels mosterd 1-2 eetlepels grofgesneden dille

Materialen

Kook de aardappels in water met zout in 20-25 minuten gaar. Laat ze afkoelen en snij ze in kleine blokjes. Kook de eieren hard in ca. 8 minuten. Spoel ze koud en pel ze en snij ze in blokjes. Meng de aardappelen met ei, zalm, augurkjes en kappertjes. Roer de mayonaise los met de crème fraîche, ui, zout, peper, citroensap en mosterd. Schenk de saus over de salade en strooi er de dille over.

Bronvermelding