'Zelf filet Americain maken' Recept van de beste slager van Nederland

Anders, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 20-02-2011 | 47 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakte biefstuk

Bereiden

1 kg vers gehakte biefstuk (is het lekkerst) 300 gr goede mayonaise (evt zelfgemaakt) 8 gr gemalen zeezout 1 gr gemalen witte peper 10 gr paprikapoeder (extra rood) 1 gr chilipeper gemalen kleine thl fijne mosterd heel klein scheutje worcestersaus 2 eidooiers bereiding: Mayonaise in een kom, daarbij alle kruiden en eidooiers, roeren tot 1 geheel zodat alle kruiden goed zijn gemengd. Hak de biefstuk fijn, doe het mayonaise mengsel bij de gehakte biefstuk. Meng het rustig tot een geheel totdat er een mooie binding ontstaat. Lekker op stokbrood maar ook op toastjes of tussen kadetjes.

Materialen

Recept van Johan van Uden bedrijfsleider van Chateau Briand in Heemstede.

Bronvermelding