Menu
Chutney van pruimen-overal lekker bij- maanden te bewaren -leuk als cadeau
Ingrediënten
- 1 kilo ontpitte en ontvelde pruimen(is 2kg vers)
- 750 gram bruine suiker
- 250 gram geleisuiker
- 250 gram klein gesneden uien
- 4/5 tenen knoflook geperst
- 5/6 rode spaanse pepers(ontpit en heel fijn)
- 100 gram rozijnen
- 1/2 liter azijn
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 2 eetlepels kaneelpoeder
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 4 eetlepels gehakte gember (Uit potje) en wat sap
- zout en e.v.extra geleipoeder
Bereiden
pruimen opzetten met azijn en aan de kook brengen
hele zooi erbij
tot jamdikte laten inkoken(controle op koud schoteltje) ong.1-1 1/2 uur
e.v.extra gelei
In goed schoongemaakte potjes en even op zijn kop zetten