Chutney van pruimen-overal lekker bij- maanden te bewaren -leuk als cadeau

Anders, Bijgerecht, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 20-06-2012 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo ontpitte en ontvelde pruimen(is 2kg vers)
  • 750 gram bruine suiker
  • 250 gram geleisuiker
  • 250 gram klein gesneden uien
  • 4/5 tenen knoflook geperst
  • 5/6 rode spaanse pepers(ontpit en heel fijn)
  • 100 gram rozijnen
  • 1/2 liter azijn
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 4 eetlepels gehakte gember (Uit potje) en wat sap
  • zout en e.v.extra geleipoeder

Bereiden

pruimen opzetten met azijn en aan de kook brengen hele zooi erbij tot jamdikte laten inkoken(controle op koud schoteltje) ong.1-1 1/2 uur e.v.extra gelei In goed schoongemaakte potjes en even op zijn kop zetten

Bronvermelding