Menu
Boekweitwraps met kip en avocado
Ingrediënten
- 1 `stuk zie bij bereiding
Bereiden
Boekweitwraps (ong. 4 a 5 wraps)
Beslag:
200gr. Boekweitmeel
4dl water
2 eieren
eetlepel olijfolie
snuf zout
olijfolie of kokosvet om in te bakken
Meng het meel, het water, de olie en de eieren in een kom tot een beslag. Het beslag moet ongeveer zo dik zijn als pannenkoekbeslag, als het te dik is, wat water toevoegen. Bak in hete olijf- of kokosvet de boekweitwraps; ze worden niet bruin, maar wel gaar!
Vulling (2 pers):
1 avocado
1 kipfilet
peper, zout
1 teen knoflook
handje rucola
scheut sojasaus (kies voor een product zonder E-nummers)
mayonaise
Schil de avocado en snijd in kleine stukken. Snijd de kipfilet in stukjes, bestrooi met zout en peper en bak in olijfolie of kokosvet met de in stukjes gesneden knoflook goudbruin. Meng mayonaise en sojasaus (verhouding: een eetlepel op een theelepel). Besmeer de wraps dun met het mayonaise-sojamengsel en vul ze met de kip, avocado en rucola. Rol ze op.