Boekweitwraps met kip en avocado

Anders, Lunch, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 22-02-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 `stuk zie bij bereiding

Bereiden

Boekweitwraps (ong. 4 a 5 wraps) Beslag: 200gr. Boekweitmeel 4dl water 2 eieren eetlepel olijfolie snuf zout olijfolie of kokosvet om in te bakken Meng het meel, het water, de olie en de eieren in een kom tot een beslag. Het beslag moet ongeveer zo dik zijn als pannenkoekbeslag, als het te dik is, wat water toevoegen. Bak in hete olijf- of kokosvet de boekweitwraps; ze worden niet bruin, maar wel gaar! Vulling (2 pers): 1 avocado 1 kipfilet peper, zout 1 teen knoflook handje rucola scheut sojasaus (kies voor een product zonder E-nummers) mayonaise Schil de avocado en snijd in kleine stukken. Snijd de kipfilet in stukjes, bestrooi met zout en peper en bak in olijfolie of kokosvet met de in stukjes gesneden knoflook goudbruin. Meng mayonaise en sojasaus (verhouding: een eetlepel op een theelepel). Besmeer de wraps dun met het mayonaise-sojamengsel en vul ze met de kip, avocado en rucola. Rol ze op.

Bronvermelding