Menu
Chinese koolstampot met spekjes en bosui
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 4 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 struik chinesekool
- 3 eetl olijfolie
- 1 zakje nasikruiden
- 1 snufje zout
- 250 gr magere gerookte spekblokjes
- 1/2 eetl paprikapoeder
Bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.snijd de bosuitjes in ringetjes en snipper de knoflook on reepjes ,snijd de kool in repen
kook de aardappels gaar in water met zout in 20 min
wel de nasikruiden met een beetje warm water
verhit de olijfolie en bak hierin de bosui,knoflook,spekblokjes
schep de chinese kool ,nasikruiden,paprikapoeder en ketjap er door heen en roer nog 5 min
schep de gare aardappels tot puree en meng deze door het chinese koolmengelsel
Materialen
messen,snijplank,pan,