Chinese koolstampot met spekjes en bosui

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 22-02-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 4 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 struik chinesekool
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 zakje nasikruiden
  • 1 snufje zout
  • 250 gr magere gerookte spekblokjes
  • 1/2 eetl paprikapoeder

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.snijd de bosuitjes in ringetjes en snipper de knoflook on reepjes ,snijd de kool in repen kook de aardappels gaar in water met zout in 20 min wel de nasikruiden met een beetje warm water verhit de olijfolie en bak hierin de bosui,knoflook,spekblokjes schep de chinese kool ,nasikruiden,paprikapoeder en ketjap er door heen en roer nog 5 min schep de gare aardappels tot puree en meng deze door het chinese koolmengelsel

Materialen

messen,snijplank,pan,

Bronvermelding