Babi panggang surabaya

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 31-12-2020 | 56 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1000 (1500) gr doorregen varkenslappen

Bereiden

1000 (1500) gr doorregen varkenslappen van 1½ cm.dik ½ l water (gekookt en afgekoeld i.v.m de houdbaarheid v.d.marinade) MARINADE: x 2 theel ketumbar x 1 theel jintan x 2 theel jahé x 2 teentjes knoflook x ½ theel 5 spices-powder x 2 eetl.chin kecap x 2 eetl kecap manis x 1 theel.witte peper Hulpmiddelen Grill van de oven of bbq geen grill in de oven,dan zachtjes in olie braden Voorbereiding Doe de ingr. voor de marinade in een kom en roer goed door elkaar.Voeg het water toe;leg het vlees in de marinade en zet de kom,goed afgesloten 12 uur in de koelkast Bereidingswijze Laat het vlees goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier Oven verwarmen op 180 ö;rooster het vlees gaar in ca 3 kwartier tot een uur;andere mogelijkheden : als boven omschreven. Serveertips Serveer het vlees in dunne plakken gesneden. Als garnering erbij doen in kommetjes: sla, gefruitte uijes,prei (in ringetjes gesneden) plakjes tomaten,plakjes citroen,kleingesneden seldery,acar ketimun,acar campur krupuk,emping ,sambal bajak of brandal

Bronvermelding