Menu
PASTA Tagliatelle met paprika en ketjap-kip
Ingrediënten
- 1 pond kipfilet
- 3 paprika (3kleuren)
- 1 doosje champignons
- 1 bosje bosuitjes
- 1 dl ketjap manis
- 3 eetlepels gembersiroop
- beetje bloem
- olijfolie om te bakken
- peper en zout naar smaak
- 4 pers. tagliatelle
Bereiden
Kipfilet in stukes en marineren in de ketjap
Het groen van bosuitjes en een stukje van iedere paprika zéér fijn snijden
en achterhouden( wordt rauw gebruikt)
De rest grof in stukken snijden
Olijfolie verhitten en uitgelekte kipfilet snel bakken
Paprika en champignons erbij(peper en zout naar smaak)
Als laatste nog even de bosuitjes ---alles mag niet té gaar worden
De ketjap erbij en de gembersaus (e.v.binden met wat bloem)
Intussen de tagliatelle koken
Op ieder voorverwarmd bord wat tagliatelle, kip erover met de saus en als laatste de rauwe stukjes paprika en bosuitjes.
De rauwe groente erover geeft een verrassende smaaksensatie
Materialen
wok of hapjespan