Lasagne

Pasta, Hoofdgerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 20-02-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 doosje champignons
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pak pomedore tomatensaus
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 blokje runderbouillon
  • zout
  • peper
  • 1 lepel oregano
  • 1 lepel basilicum
  • 6 eieren
  • 16 plakken salami
  • 20 lasagneplaten (groen)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 lepels witte bloem
  • 200 cc melk

Bereiden

Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze samen met een uitgeperst teentje knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit gaar. Voeg de gesneden champignongs toe. Snijd de paprika in kleine stukjes en voeg dit toe. Na 10 minuten de pomedore, tomatenblokjes, kruiden, peper, zout en 1/2 bouillonblokje toevoegen. Laat alles nog 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de eieren hard en boter de ovenschalen in. Kook in een ruime pan (hierin moet het lasagnerek passen) water. Zodra het water kookt het lasagnerek met 10 platen lasagne in de pan zetten en de lasagne 5 minuten koken. Platen afkoelen met koud water in een vergiet in een grote kom. Leg 2 platen lasagne in iedere schaal. 1/4 deel van de saus verdelen over de 2 schalen. Pel de eieren en maak er plakjes van. Verdeel 3 eieren over de 2 schalen. Leg opnieuw 2 platen lasage in iedere schaal. Hierop weer saus verdelen. Leg vervolgens 4 plakken salami op iedere laag. Kook ondertussen opnieuw een grote pan water en kook hierin 10 platen lasagne. Verdeel een 3e laag met ei en een 4e met salami. Dek iedere schaal af met 2 platen lasagne. Maak daarna een kaassaus. Kaassaus: Smeld de boter (40 gram) in een sauspan. Als de boter gesmolten is 2 grote eetlepels witte bloem toevoegen en alles goed doorroeren. Voeg al roerende beetje bij beetje melk toe totdat er een gladde saus ontstaat, niet te dik, niet te dun. Voeg nu 100 gram geraspte kaas toe en blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Giet de saus over de 2 schalen. De lasagne is nu klaar om in de oven te zetten maar kan ook tot de volgende dag bewaard worden. Meestal is de lasagne dan nog lekkerder van smaak. Een koude schaal lasagne 45 minuten in de oven opwarmen op 175 graden. De eerste 30 minuten de schaal afdekken met aluminiumfolie. Eet smakelijk.

Materialen

Hapjespan, snijplank, mesje, houten lepel, 2 ovenschalen van 20 bij 20. Kom en vergiet Lasagnekookrek voor 10 platen.

Bronvermelding