Menu
'Roergebakken Kousenband', verz. door Kira
Ingrediënten
- 500 g kousenband en ......
Bereiden
olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
1 rode Spaanse peper
500 g kousenband
¼ tl komijn
zout en peper
-
Snijd de kousenband in stukjes van ongeveer 3-5 cm. Kook ze heel even (3-5 minuten), eventueel met een kwart
groentebouillonblokje. Verhit de olie in een koekenpan of wok. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en even laten fruiten.
-
Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit samen met de in stukjes gesneden tomaat toe en roerbak nog 2-3 minuten. Voeg de kousenband toe met een klein scheutje van het kookwater.
-
Tenslotte de komijn en peper en zout naar smaak erbij. Dit alles op een laag pitje 10 minuutjes laten staan.