'Roergebakken Kousenband', verz. door Kira

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 31-01-2020 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g kousenband en ......

Bereiden

olijfolie 1 ui 2 teentjes knoflook 2 tomaten 1 rode Spaanse peper 500 g kousenband ¼ tl komijn zout en peper - Snijd de kousenband in stukjes van ongeveer 3-5 cm. Kook ze heel even (3-5 minuten), eventueel met een kwart groentebouillonblokje. Verhit de olie in een koekenpan of wok. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en even laten fruiten. - Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit samen met de in stukjes gesneden tomaat toe en roerbak nog 2-3 minuten. Voeg de kousenband toe met een klein scheutje van het kookwater. - Tenslotte de komijn en peper en zout naar smaak erbij. Dit alles op een laag pitje 10 minuutjes laten staan.

Bronvermelding