Cannelloni

Pasta, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 01-03-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetl olijfolie
  • 1/2 theel zout
  • voor de vulling
  • 1 eetl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 1 theel oregano
  • 1/2 theel tijm
  • boter om in te vetten
  • 3 plakken ham
  • voor de saus
  • 1 eetl olijfolie
  • 50 gram doorregen spek
  • 1 ui
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 100 gram champignons
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 2 dl kruidenbouillon
  • 2 eetl bloem
  • 1 dl melk
  • 25 ml rode wijn
  • 40 gram boter
  • 2 eetl parmazaansekaas

Bereiden

Bereidingswijze van het deeg: Bloem in een kom doen in het midden een kuiltje maken. De met olie en weinig zout losgeklopte eieren vanuit het kuiltje met de bloem mengen.Hiervan een glad deeg kneden tot het niet meer aan je handen kleef.Het deeg in plastic folie 45 min in de koelkast laten rusten. Op een met bloem bestoven werkblad van uw aanrecht het deeg zo dun mogelijk uitrollen en in rechthoeken van 8x10 cm snijden. Gedurende de tijd dat het deeg rust kunt u de vulling maken. Bereidingwijze vulling: Verhit de olie in een pannetje,knijp er de knoflook over uit, strooi er een vleugje zout overheen en voeg de fijn gehakte uien toe.Meng door het gehakt de tomaten puree en de rode wijn. Voeg het mengsel hierna bij de bakkende uien en braad die geheel. terwijl u voortdurend met een vork flink door elkaar schept. Vervolgens de kruiden erbij doen. Op de deeg plakjes een kwart deel ham de vulling.De deegplakjes dicht vouwen en de randen bestrijken. Daarna ca. 3 min in water met zout pocheren en uit laten lekken. Schik ze daarna in een ingevette vuurvaste ovenschotel. Bereidingswijze saus: Verhit de boter en de olie en fruit de fijn gesneden spek hierin. Strooi er het fijn gehakte uitje overheen,knijp de knoflook erover en voorzie dit alles met wat zout en champignons en laat dit mee fruiten. Tomatenpuree en de wijn erbij doen,doorroeren,bloem toevoegen.Het geheeleven gaar maken. Melk en bouillon erbij doen en het geheel glad roeren. De fijn gesneden tomaten erbij doen en het geheel even doorkoken. Nog een vleugje peper er doorheen en deze saus vervolgens over de cannelloni gieten. Strooi er de kaas over heen. Schuif deze schotel in een voorverwarmde oven. Baktijd 30 min op 200 graden. Lekker smaakt er een gemengde salade bij.Ofschoon de Italianen deze pasta altijd als voorgerecht eten. Hoe dan ook past er een eenvoudige rode Italiaanse vino in uw glas bij.

Bronvermelding