Aardbeientiramisu met limoncello

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 01-03-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien in plakjes
  • 4 eetl poedersuiker
  • 4 eetl limoncello(Italiaanse citroenlikeur)
  • 100 gram joghurt
  • 250 gram mascarpone
  • 8 lange vingers

Bereiden

Leg de aardbeien op een bord en betrooi met poedersuiker en 2 eetlepels van de likeur. Laat 10 min intrekken. Doe de aardbeien in een zeef maar vang het vocht op. Meng het vocht met de mascarpone en de joghurt. Leg wat aardbeien plakjes op vier bordjes en bedek met een beetje mascarponemengsel. Besprenkel de langevingers met de rest van de likeur en leg op de mascarpone. Bedek met de rest van het mascarponemengsel en leg hierop nog enkele plakjes aardbeien.

Bronvermelding