Menu
38 verrukkelijke hapjes, deel I
Ingrediënten
- Divers
Bereiden
1. Garnalenspiesjes
Pureer 350 g rauwe garnalen met 2 lente-uitjes, 1 tl geraspte gemberwortel, 1 teentje knoflook, 2-3 el verse koriander, zout, peper en een beetje citroensap. Vorm hiervan 10 rolletjes om stukjes citroengras. Bak ze aan elke kant 1-2 min. in hete olie.
2. Kaaswafeltje
Verwarm cirkels geraspte, belegen boerenkaas op zacht vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag, zodat de kaas tot dunne wafels samensmelt en krokant wordt. Laat ze afkoelen op keukenpapier.
3. Zalmrilette met tortillachips
Snijd verse zalmfilet in kleine blokjes en breng op smaak met zout, peper, limoensap en fijngesneden bieslook. Serveer op tortillachips.
4. Crostini met radijs
Beleg geroosterd (stok)brood met flinterdun geschaafde radijs. Bestrooi met zout en peper en garneer met zwarte viseitjes.
5. Hamrolletje met waterkers, avocade en kaas
Beleg repen rauwe ham met blaadjes waterkers, reepjes avocado en reepjes jonge kaas. Rol de ham op.
6. Krabsalade op een sla blaadje
Meng 1 klein blikje krab met 1-2 tl limoensap, 1 tl vissaus, 1 el fijngesneden basilicum, ¼ tl geraspte gemberwortel en ¼ rode peper, fijngesneden. Serveer in kleine slablaadjes.
7. Tonijn in kruiden
Rol stukjes verse tonijn (of zalm) door fijngesneden kruiden (dille, (blad)peterselie, bieslook).
8. Crostini met roquefort
Meng grof verkruimelde roquefort met blaadjes waterkers en grof gehakte walnoten. Beleg hiermee plakjes geroosterd (stok)brood.
9. Courgette met tapenade
Bestrijk dun geschaafde plakken ongeschilde courgette met olijfolie en bestrooi met peper. Rooster de plakken 3-4 min in de grillpan. Bestrijk ze met zwarte tapenade en rol ze op.
10. Brie met peer
Steek uit brie gekartelde cirkels, halveer ze en leg er plakjes rijpe handpeer tussen.
11. Kaaskoekjes
Meng 100 g bloem, 50 g geraspte oude kaas, 45 g zachte boter, 2 el melk en ½-1 tl zout en vorm dit tot een rol. Leg 1 uur in de koelkast. Snijd de rol in 15 plakjes en bak ze 20-25 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.
12. Gevuld rookvlees met ei, rucola en paprika
Rol in plakjes rookvlees 1 partje hardgekookt ei, 1 blaadje rucola en 1 reepje rode paprika.
13 Springrolls met makreel
Week kleine rijstvellen volgens gebruiksaanwijzing. Beleg ze met reepjes gerookte makreel, reepjes gele paprika en blaadjes (blad)peterselie. Rol de rijstvellen op en vouw de zijkanten naar binnen.
14. Gevuld eitje
Halveer hardgekookte eieren, prak de dooiers fijn en breng op smaak met mayonaise, fijngesneden (blad)peterselie en bieslook, zout en peper. Vul de eitjes en garneer met krokant gebakken reepjes bacon.
15. Komkommer met gerookte paling
Beleg stukjes (geschilde) komkommer met reepjes gerookte paling.
16. Crostini met rauwe ham
Beleg plakjes geroosterd (stok)brood met (buffel)mozzarella, bedruppel met olijfolie. Garneer met parmaham en basilicum.
17. Zalm in sesamzaad
Rol blokjes verse zalm (of tonijn) door Japanse sojasaus en daarna door geroosterde sesamzaadjes.
18. Zoute komijnstengels
Snijd 1 plakje ontdooid diepvriesbladerdeeg in 20 repen, bestrijk met een losgeklopt ei en bestrooi met zout en komijnzaadjes. Draai ze iets en leg ze 20 min. in de koelkast. Bak ze 12-16 min. in een voorverwarmde oven op 175°C.
19. Hamrolletjes met roomkaas
Bestrijk plakken gekookte ham royaal met een mengsel van verse roomkaas en pesto. Rol de plakken op en snijd in stukjes.