38 verrukkelijke hapjes, deel I

Anders, Hapje, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 02-03-2010 | 73 keer bewaard

Ingrediënten

  • Divers

Bereiden

1. Garnalenspiesjes Pureer 350 g rauwe garnalen met 2 lente-uitjes, 1 tl geraspte gemberwortel, 1 teentje knoflook, 2-3 el verse koriander, zout, peper en een beetje citroensap. Vorm hiervan 10 rolletjes om stukjes citroengras. Bak ze aan elke kant 1-2 min. in hete olie. 2. Kaaswafeltje Verwarm cirkels geraspte, belegen boerenkaas op zacht vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag, zodat de kaas tot dunne wafels samensmelt en krokant wordt. Laat ze afkoelen op keukenpapier. 3. Zalmrilette met tortillachips Snijd verse zalmfilet in kleine blokjes en breng op smaak met zout, peper, limoensap en fijngesneden bieslook. Serveer op tortillachips. 4. Crostini met radijs Beleg geroosterd (stok)brood met flinterdun geschaafde radijs. Bestrooi met zout en peper en garneer met zwarte viseitjes. 5. Hamrolletje met waterkers, avocade en kaas Beleg repen rauwe ham met blaadjes waterkers, reepjes avocado en reepjes jonge kaas. Rol de ham op. 6. Krabsalade op een sla blaadje Meng 1 klein blikje krab met 1-2 tl limoensap, 1 tl vissaus, 1 el fijngesneden basilicum, ¼ tl geraspte gemberwortel en ¼ rode peper, fijngesneden. Serveer in kleine slablaadjes. 7. Tonijn in kruiden Rol stukjes verse tonijn (of zalm) door fijngesneden kruiden (dille, (blad)peterselie, bieslook). 8. Crostini met roquefort Meng grof verkruimelde roquefort met blaadjes waterkers en grof gehakte walnoten. Beleg hiermee plakjes geroosterd (stok)brood. 9. Courgette met tapenade Bestrijk dun geschaafde plakken ongeschilde courgette met olijfolie en bestrooi met peper. Rooster de plakken 3-4 min in de grillpan. Bestrijk ze met zwarte tapenade en rol ze op. 10. Brie met peer Steek uit brie gekartelde cirkels, halveer ze en leg er plakjes rijpe handpeer tussen. 11. Kaaskoekjes Meng 100 g bloem, 50 g geraspte oude kaas, 45 g zachte boter, 2 el melk en ½-1 tl zout en vorm dit tot een rol. Leg 1 uur in de koelkast. Snijd de rol in 15 plakjes en bak ze 20-25 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. 12. Gevuld rookvlees met ei, rucola en paprika Rol in plakjes rookvlees 1 partje hardgekookt ei, 1 blaadje rucola en 1 reepje rode paprika. 13 Springrolls met makreel Week kleine rijstvellen volgens gebruiksaanwijzing. Beleg ze met reepjes gerookte makreel, reepjes gele paprika en blaadjes (blad)peterselie. Rol de rijstvellen op en vouw de zijkanten naar binnen. 14. Gevuld eitje Halveer hardgekookte eieren, prak de dooiers fijn en breng op smaak met mayonaise, fijngesneden (blad)peterselie en bieslook, zout en peper. Vul de eitjes en garneer met krokant gebakken reepjes bacon. 15. Komkommer met gerookte paling Beleg stukjes (geschilde) komkommer met reepjes gerookte paling. 16. Crostini met rauwe ham Beleg plakjes geroosterd (stok)brood met (buffel)mozzarella, bedruppel met olijfolie. Garneer met parmaham en basilicum. 17. Zalm in sesamzaad Rol blokjes verse zalm (of tonijn) door Japanse sojasaus en daarna door geroosterde sesamzaadjes. 18. Zoute komijnstengels Snijd 1 plakje ontdooid diepvriesbladerdeeg in 20 repen, bestrijk met een losgeklopt ei en bestrooi met zout en komijnzaadjes. Draai ze iets en leg ze 20 min. in de koelkast. Bak ze 12-16 min. in een voorverwarmde oven op 175°C. 19. Hamrolletjes met roomkaas Bestrijk plakken gekookte ham royaal met een mengsel van verse roomkaas en pesto. Rol de plakken op en snijd in stukjes.

Bronvermelding