Menu
38 verrukkelijke hapjes, deel II
Ingrediënten
- divers
Bereiden
20. Gevulde minipaprikas
Verwijder met een puntig mesje de zaadlijsten uit 4 minipaprikas. Vul ze met een mengsel van 150 g verse geitenkaas en 60 g geraspte oude kaas. Snijd de paprikas in plakjes.
21. Pappadum met courgette
Frituur kleine pappadums en beleg ze met courgettetartaar van 250 g kleine blokjes ongeschilde courgette gemengd met 2 el fijngesneden gedroogde tomaat, 1-2 el fijngesneden zwarte olijf, zout, peper en 1-2 tl olijfolie.
22. Aardappeltjes met kruidenroom
Halveer in de schil gekookte kleine aardappelen en serveer ze met crème fraîche die op smaak is gebracht met zout, peper en fijn-gesneden dragon. Garneer met ansjovis.
23. Basilicumchips
Bestrijk cirkels filodeeg dun met gesmolten gezouten boter. Beleg de helft met basilicumblaadjes en druk de rest van de cirkels erop. Bak de gevulde chips in 5-8 min. krokant in een voorverwarmde oven op 200°
24. Pikante noten
Meng 2 el gesmolten boter in een braadslede met 250 g gemengde, ongezouten noten, ½-1 tl chilipoeder, 1-1½ tl gekneusde komijnzaadjes en 1-1½ tl zout. Rooster de noten 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Schep ze af en toe om.
25. Geitenkaas met gerookte eendenborst
Maak rolletjes van verse geitenkaas en rol ze door fijngehakte amandelen. Garneer met reepjes gerookte eendenborst of rauwe ham.
26. Miniburgers
Meng 300 g rundergehakt met 50 g gorgonzola, 1 fijngesneden lente-ui, tijm. zout en peper. Vorm hiervan 10 miniburgers en rooster ze 4-6 min. in een grillpan. Erbij: citroenmarmelade.
27. Geglaceerde baconreepjes
Bestrijk reepjes bakbacon (die alleen gezouten is) dun met gezeefde sinaasappelmarmelade en bak ze circa 15 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Steek ze aan spiesjes.
28. Pruimen met kaas
Leg in ontpitte gedroogde pruimen reepjes pecorino. Rol om elke pruim een reepje mager ontbijtspek en bak de pruimen 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.
29. Crostini met gerookte kip
Bestrijk plakjes geroosterd (stok)brood dun met pesto en beleg met geschaafde komkommer, reepjes gerookte kip en een likje pesto.
30. Tapenade op tortillachips
Serveer zwarte (of groene) tapenade op tortillachips en garneer met ½ olijf.
31. Zalmrolletjes met mierikswortelcrème
Bestrijk plakken gerookte zalm met crème fraîche vermengd met zout, peper en mierikswortel (potje). Rol de zalm op en snijd in stukjes.
32. Lolly van camembert
Steek blokjes camembert aan stokjes en bekleed de zijkanten met krokante zoute koekjes of chips.
33. Gemarineerde garnalen
Meng ½ tl gemalen komijn, ½ fijngesneden chilipeper, 1 tl limoensap, 1 tl limoenrasp en 3-4 el fijngesneden koriander met 16 gepelde rauwe garnalen. Laat 1 uur marineren. Rooster de garnalen aan elke kant 1-3 min. in de grillpan.
34. Merguez in rauwe ham
Wikkel reepjes rauwe ham om stukjes merguez en bak de merguez circa 10 min. in een droge koekenpan.
35. Gevulde witlofblaadjes
Klop 200 g verse roomkaas los met zout, peper en 4-5 el fijngesneden kruiden (kervel, bieslook, (blad)peterselie). Vul hiermee, met een spuitzak, witlofblaadjes. Garneer met tuinkers.
36. Groentechips
Frituur drooggedepte, dungeschaafde plakjes rauwe biet en winterwortels in 2-4 min. krokant in hete frituurolie op 160°C. Laat ze uitlekken en bestrooi met een snufje zout.
37. Crostini met zoute haring
Beleg plakjes geroosterd (stok)brood met zoute haring, bedruppel met limoensap en bestrooi met fijngesneden (blad)peterselie. Garneer met avocado.
38. Guacamole met tortilla chips
Meng 1 geschilde, fijngeprakte rijpe avocado met 2 el fijngesneden koriander, zout, snufje chilipoeder, snufje gemalen komijn en limoensap naar smaak. Serveer op tortillachips.