38 verrukkelijke hapjes, deel II

Anders, Hapje, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 02-03-2010 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • divers

Bereiden

20. Gevulde minipaprika’s Verwijder met een puntig mesje de zaadlijsten uit 4 minipaprika’s. Vul ze met een mengsel van 150 g verse geitenkaas en 60 g geraspte oude kaas. Snijd de paprika’s in plakjes. 21. Pappadum met courgette Frituur kleine pappadums en beleg ze met courgettetartaar van 250 g kleine blokjes ongeschilde courgette gemengd met 2 el fijngesneden gedroogde tomaat, 1-2 el fijngesneden zwarte olijf, zout, peper en 1-2 tl olijfolie. 22. Aardappeltjes met kruidenroom Halveer in de schil gekookte kleine aardappelen en serveer ze met crème fraîche die op smaak is gebracht met zout, peper en fijn-gesneden dragon. Garneer met ansjovis. 23. Basilicumchips Bestrijk cirkels filodeeg dun met gesmolten gezouten boter. Beleg de helft met basilicumblaadjes en druk de rest van de cirkels erop. Bak de gevulde chips in 5-8 min. krokant in een voorverwarmde oven op 200° 24. Pikante noten Meng 2 el gesmolten boter in een braadslede met 250 g gemengde, ongezouten noten, ½-1 tl chilipoeder, 1-1½ tl gekneusde komijnzaadjes en 1-1½ tl zout. Rooster de noten 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Schep ze af en toe om. 25. Geitenkaas met gerookte eendenborst Maak rolletjes van verse geitenkaas en rol ze door fijngehakte amandelen. Garneer met reepjes gerookte eendenborst of rauwe ham. 26. Miniburgers Meng 300 g rundergehakt met 50 g gorgonzola, 1 fijngesneden lente-ui, tijm. zout en peper. Vorm hiervan 10 miniburgers en rooster ze 4-6 min. in een grillpan. Erbij: citroenmarmelade. 27. Geglaceerde baconreepjes Bestrijk reepjes bakbacon (die alleen gezouten is) dun met gezeefde sinaasappelmarmelade en bak ze circa 15 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Steek ze aan spiesjes. 28. Pruimen met kaas Leg in ontpitte gedroogde pruimen reepjes pecorino. Rol om elke pruim een reepje mager ontbijtspek en bak de pruimen 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. 29. Crostini met gerookte kip Bestrijk plakjes geroosterd (stok)brood dun met pesto en beleg met geschaafde komkommer, reepjes gerookte kip en een likje pesto. 30. Tapenade op tortillachips Serveer zwarte (of groene) tapenade op tortillachips en garneer met ½ olijf. 31. Zalmrolletjes met mierikswortelcrème Bestrijk plakken gerookte zalm met crème fraîche vermengd met zout, peper en mierikswortel (potje). Rol de zalm op en snijd in stukjes. 32. Lolly van camembert Steek blokjes camembert aan stokjes en bekleed de zijkanten met krokante zoute koekjes of chips. 33. Gemarineerde garnalen Meng ½ tl gemalen komijn, ½ fijngesneden chilipeper, 1 tl limoensap, 1 tl limoenrasp en 3-4 el fijngesneden koriander met 16 gepelde rauwe garnalen. Laat 1 uur marineren. Rooster de garnalen aan elke kant 1-3 min. in de grillpan. 34. Merguez in rauwe ham Wikkel reepjes rauwe ham om stukjes merguez en bak de merguez circa 10 min. in een droge koekenpan. 35. Gevulde witlofblaadjes Klop 200 g verse roomkaas los met zout, peper en 4-5 el fijngesneden kruiden (kervel, bieslook, (blad)peterselie). Vul hiermee, met een spuitzak, witlofblaadjes. Garneer met tuinkers. 36. Groentechips Frituur drooggedepte, dungeschaafde plakjes rauwe biet en winterwortels in 2-4 min. krokant in hete frituurolie op 160°C. Laat ze uitlekken en bestrooi met een snufje zout. 37. Crostini met zoute haring Beleg plakjes geroosterd (stok)brood met zoute haring, bedruppel met limoensap en bestrooi met fijngesneden (blad)peterselie. Garneer met avocado. 38. Guacamole met tortilla chips Meng 1 geschilde, fijngeprakte rijpe avocado met 2 el fijngesneden koriander, zout, snufje chilipoeder, snufje gemalen komijn en limoensap naar smaak. Serveer op tortillachips.

Bronvermelding