'Vol-au-vent', van Ilse

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 05-11-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 soepkip en .......

Bereiden

1 grote wortel, 1 ui, 1 prei, 1 soepkip, tijm en laurier, 250 g gehakt, 1 eetl broodkruin, 1 ei, peper en zout, 250 g champignons, 100 g boter, 100 g bloem, 1 l kippenbouillon, ½ dl room, 1 tot 2 eetl madeire, sap van ½ citroen, tuinkers, platte peterselie. - Kook de kip gaar met ingrediënten. Haal ze van het been en van het vel, bewaar de bouillon. Meng het gehakt met het broodkruin, het ei en peper en zout. Maak kleine vleesballetjes van het gehakt en de andere ingrediënten. Wrijf de champignons schoon en bak ze gaar, in een weinig boter met een beetje knoflook. Kruid ze met peper en zout. - Smelt de boter met de bloem tot een roux. Giet er al roerend de kippenbouillon en de room door totdat die ingedikt is. Doe de balletjes erbij, kippenvlees en champignons, roer de madera en citroensap erdoor. Zet het vuur uit, deksel op de pan. Versier op de borden met een beetje tuinkers.

Bronvermelding