Menu
Aardappel-bonensalade met tonijn
Ingrediënten
- 600 gr. aardappels
- 200 gr. gebroken sperziebonen
- 200 gr. bospeen
- 2 blik tonijn in olie
- 1 1/2 eetl. pesto (rood)
- 1 dl. sinasappelsap
- 1 eetl. kappertjes
- 2 st. sjalotjes
Bereiden
Aardappels schillen, wassen en in plakjes snijden. In pan met weinig water en zout de aardappels beetgaar koken. Doe dit ook met de sperziebonen. Intussen de bospeen schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. In vergiet de aardappelplakjes en de sperziebonen onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Sjalotjes pellen en snipperen. Tonijn boven kom afgieten. Pesto, sinasappelsap en kappertjes door de tonijn olie roeren. Dressing op smaak brengen met zout en peper. Tonijn in stukjes verdelen. Schep de aardappelplakjes, sperziebonen, wortelblokjes en tonijn door de dressing. Tot gebruik minstens 30 min. afgedekt in de koelkast zetten. Aardappelsalade overdoen in een schaal en serveren met ciabatta.