Surinaamse bruine bonen met rijst

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 03-03-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 potten bruine bonen van hak
  • 1 bosje selderij
  • 1 flinke prei
  • 2 grote gerookte kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el zonnebloem olie
  • 5 balletjes piment
  • 2 bakbananen
  • 1 tl verse gember
  • 4 el zoete ketjap
  • 2 el zoute ketjap
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el suiker
  • 2 maggi blokjes
  • 1 kopje surinaamse rijst per persoon

Bereiden

doe 2 el olie in een wok en bak hierin de geperste knoflook en de in stukjes gesneden kipfilet even aan totdat de kip zacht is geworden dan de prei in ringen en de selderij erbij. na ongeveer 2 minuten de rest van de ingredienten toevoegen de bruinebonen inclusief vocht ,en het geheel zo'n 45 minuten laten pruttelen totdat de bonen lekker zacht zijn eventueel extra water toevoegen. in een koekenpan de bakbananen in de resterende olie bakken totdat beide kanten mooi bruin zijn de rijst koken volgens verpakking en smullen maar

Bronvermelding