Romige kerriesoep met appel

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 13-10-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gr boter
  • 4 gr kerriepoeder
  • 20 gr bloem
  • 2 dl melk
  • 3 dl slagroom
  • 3 dl bouillon
  • 0,4 dl gembersiroop
  • 25 gr gesnipperde uitjes
  • 10 stengels bieslook

Bereiden

Boter in de pan smelten en de uitjes bakken tot ze glazig zijn, ook de kerriepoeder mag even mee verwarmd worden. Voeg daarna –onder voortdurend roeren- beetje bij beetje de bloem toe. Als er een roux (deegbal) ontstaat scheutje voor scheutje de koude melk, room en bouillon toevoegen en voortdurend goed roeren Totdat er een mooie gladde massa ontstaat. Gember-siroop toevoegen en nog even doorkoken. Ondertussen de appel in hele fijne blokjes snijden en de bieslook (niet al te fijn) hakken. Vlak voor het opdienen de appel toevoegen en de bieslook erover strooien.

Bronvermelding