6 x Loempia's

Anders, Hapje, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 45 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 07-03-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram bloem
  • 1 st. ei
  • 1/4 ltr. water

Bereiden

Kip-Kerrie Loempia : Gevuld met 200 gram stukjes gare kip, klein blik ananastukjes, 1/2 rode paprika in stukjes en 50 gr. tauge. Met kerriesaus. Hollandse loempia's : Gevuld met roergebakken mengsel van 250 gr. verse soep of stoofgroenten, 150 gr. gekruid gehakt in balletjes en 50 gr. reepjes ham. Feestloempia's : Gevuld met even gekookte dunne reepjes (juliienne) van voorjaarsgroenten (wortel, bleekselderij, koolrabi, komkommer) en 100 gr. garnalen. Pittig met caynnepeper. Vegetarische loempia : Gevuld met even gebakken mengsel van 150 gr. blokjes tahoe, 1 prei in ringetjes, 2 wortels in blokjes, 150 gr. kleine champignons, 50 gr. gehakte cashewnoten. Zuurkoolloempia's : Gevuld met 200 gr. los gehaalde en in appelsap even gekookte zuurkool, 1 gesnipperde appel, 75 gr. magere gebakken spekjes, handje rozijnen. Kokos-Banaan Loempia's : Gevuld met 2 uien in ringen en gefruit, 1 banaan in plakjes, 4 eetlepels geraspte kokos, 100 gr. geraspte oude kaas, peper.

Materialen

Basis voor de loempia's : Van de bloem, het ei, het water en wat zout een dun beslagje kloppen en in een koekepan van 24 cm. in wat margarine dunne pannekoekjes bakken. Tussen borden stapelen, zodat ze zacht blijven. De pannekoekjes zo laten afkoelen. Op elk pannekoekjes 3 lepels vulling leggen, zijkanten naar binnen slaan, in de lengte dichtvouwen en de naad met eiwit dichtplakken. In frituurolie van 175 graden C. de loempia's goudbruin frituren

Bronvermelding