Asperges met zalm

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 17-05-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 250 gram gerookte zalm
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 250 gram sla
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 stuks limoen
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 beetje zeezout
  • 1 beetje zwarte peper
  • 1 takje peterselie

Bereiden

Schil de asperges en verwijder 2 cm. van de onderzijde.Breng een pan water met zout aan de kook en kook daarin de asperges in 15 'a 20 minuten gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Snijd ze na afkoeling in stukjes van 4 cm. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Meng de olie met het limoensap, peterselie, mayonaise en de sojasaus. Maak deze dressing op smaak met het zeezout en de zwarte peper. Snijd de tomaatjes in vieren en maak de salade op en besprenkel met de dressing.

Bronvermelding