Cannelloni uit de Oven met Gehakt, Hazelnoten & Pecorinokaas

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • Zie Onder :

Bereiden

* 2 augurkjes * 50 gram witte hazelnoten * 200 gram rundergehakt * zout & peper uit de molen * 150 gram mascarponekaas * 1 pot (400 gram) Bertolli Pastasaus Pecorinokaas & Knoflook * 10 buisjes cannelloni * 100 gram gemengde sla met rauwkost * 3 el balsamico saladedressing - Bereiden : Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de augurk in kleine stukjes. Hak de hazelnoten grof. Meng het gehakt met een halve theelepel zout, 1 theelepel peper, 1,5 eetlepel gehakte augurkstukjes, 1/3 van de mascarponekaas, 2 eetlepels gehakte hazelnoten en 5 eetlepels pastasaus. Meng de rest van de saus met 1/2 dl water. Vul de cannelloni met het gehakt. Leg ze in 2 lagen op elkaar, met wat saus ertussen in een ingevette ovenschaal met een inhoud van een een liter. Schep de saus erop. Schaaf de kaas in flinters en verdeel ze over de saus. Strooi tot slot de rest van de augurk en hazelnoten erop. Laat de cannelloni in de hete oven in ongeveer 30 minuten gaar worden. Meng intussen de sla met de dressing. Schep de cannelloni aan tafel op de borden. Serveer de salade erbij. = Tip: Vervang de mascarpone door een andere zachte kaas, geitenkaas bijvoorbeeld.

Bronvermelding