8 x Gevulde pannekoeken

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 14-03-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stapel pannekoeken

Bereiden

Maak een stapel pannekoeken zoals je zelf gewend bent. Voor de vullingen : Hollandse pannekoek : Vullen met een gebakken mengsel van bacon, appelschijven, uiringen en wat peper. Stroop erbij naar smaak. Oosterse pannekoek : Vullen met roergebakken bamigroenten met 1 eetlepel bamikruiden, schep dunne pindasaus, plakjes komkommer en plakjes banaan, Zwitserse pannekoek : Pannekoek dun inwrijven met knoflookpuree, daarop plakjes gare aardappel, versgemalen peper, plakjes racklette-kaas en onder de gril laten smelten. Duitse pannekoek : Vullen met gebakken aardappelschijfjes, lekker veel bieslook, even meegewarmde boerenhamen een flinke schep zure room. Pizzapannekoek : Pannekoek beleggen met plakjes tomaat, flinke schep bolognesesaus, ca. 50 gr. geraspte mozzorella en onder de gril laten smelten. Zweedse pannekoek : Beleggen met gebakken filet van gerookte haring, lekker veel dillegroen, wat noorse garnalen en een schep van 1/2 bekertje zure room en 2 eetlepels mierikswortelroom Mexicaanse pannekoek : Beleggen met reepjes ijsbergsla, schep verwarmde bruine bonen, geraspte jonge kaas en onder de gril laten smelten. Lekker met salsa-ketchup. Amerikaanse pannekoek : Beleggen met schepje mayonaise en tomatenketchup, reepjes sla, gebakken uienringen, rulgebakken (gekruide) tartaar, flink wat geraspte kaas, een draai peper en peterselie.

Materialen

Kijk voor de vullingen de recepten bij de bereiding

Bronvermelding