Aubergine-kipschotel met olijven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-03-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram kipfilet
  • 2 aubergines
  • 250 gram champignons
  • 300 gram trostomaten
  • 5 takjes basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 50 gram met piment gevulde olijven

Bereiden

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kipfilet in stukjes. Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en snijd ze in stukken van 3 cm lang. Snijd de stukken in parten. Was de tomaten, snijd er 2 in partjes en de rest in stukjes. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en hak de blaadjes grof. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook 3 minuten op een half hoog vuur. Bak de kip al omscheppend 3 minuten mee. Voeg de aubergine en de champignon toe en bak alles omscheppend 5 minuten. Voeg 1 deciliter heet water en peper en zout toe en laat de groenten met het deksel op de pan in ca. 20 minuten helemaal gaar stoven. Voeg tijdens het stoven zonodig extra water toe. Schep de tomatenpartjes, de basilicum en de olijven erdoor en warm alles nog 5 minuten goed door. Lekker met warm stokbrood.

Bronvermelding