'Courgette als ingelegde groente', leuk om te doen (recept kan ook met sperziebonen, worteltjes, paprika's, komkommers, rettich en uitjes) , verz. door Pascal

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 28-10-2019 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kg groente ........

Bereiden

Het inleggen van groente is een ouderwetse manier van conserveren. Mits het maar hygienisch gebeurt, is het nog steeds heel leuk om te doen. Het nu volgende recept kan ook worden gebruikt voor sperziebonen, worteltjes, paprika's, komkommers, rettich en uitjes. - 1,5 kg groente, schoongemaakt en in stukjes gesneden zout 1 l (kruiden)azijn 25 g suiker - Doe de groente in een pan ruim kokend water met wat zout, laat aan de kook komen en 2 minuten koken. Laat de groenten daarna in een vergiet uitlekken en afkoelen. Breng de azijn aan de kook, los er de suiker in op en laat het mengsel 2 minuten koken. Laat de azijn afkoelen. Was enkele glazen potten en hun deksels in kokendheet sodawater (1 eetl soda per liter water). - Spoel daarna na met kokend water en zet de potten omgekeerd op een schone doek om uit te lekken. Verdeel de groente over de potten en schenk de azijn erbij. Sluit de potten en bewaar ze in de koelkast. - Deze ingemaakte groente, pickles, zijn lekker als bijgerecht bij nasi, bami, of door de salade.

Bronvermelding