Menu
Kokos-maïssoep
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 stukje verse gember (ca. 3 cm), fijngesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el bloem
- 1 blikje maiskorrels (300 g, AH)
- 1 rode paprika, in stukjes
- 700 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 blik mini-maiskolfjes (425 g)
- 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
Bereiden
1 Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. Voeg de gember en de knoflook toe en bak nog 2 min. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden.
2 Laat de maïskorrels uitlekken en voeg ze samen met de paprika toe. Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij en verwarm al roerend. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.
3 Pureer de soep met een staafmixer. Snijd de maiskolfjes in de lengte in vieren en doe ze in de soep. Verwarm de soep tot de maiskolfjes warm zijn. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de bosui.
Materialen
staafmixer