Menu
Mango-gehaktpasteitjes
Ingrediënten
- 400 g bloem, gezeefd + extra voor bestuiven
- 1 el suiker
- 1 tl bakpoeder
- 175 g koude boter, in blokjes
- 1 ei, losgeklopt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 tl sambal badjak
- 300 g rundergehakt
- 1 tomaat, zaadjes verwijderd, in blokjes
- 1 mango, in blokjes
- 2 el rozijnen
- frituurvet
Bereiden
1 Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en 1½ tl zout. Voeg 150 g boter toe en meng tot een kruimelige massa. Voeg het ei en 2 tot 3 el ijskoud water toe. Kneed tot een soepel deeg. Als het te droog is, voeg dan nog wat water toe. Vorm tot een bal en dek af met vershoudfolie. Zet minimaal 30 min. rusten in de koelkast.
2 Verhit de rest van de boter en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook en de sambal toe en roer 1 min. goed door. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Voeg vervolgens de tomaat, mango en rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout. Warm alle ingrediënten 2 min. door. Laat afkoelen.
3 Zet de frituurpan op 170 °C. Verdeel het deeg in 12 bolletjes van gelijke grootte. Bestuif het werkblad met bloem en rol de bolletjes met de deegroller uit tot cirkels van ca. 14 cm Ø. Schep op elke cirkel 2 el gehaktmengsel en bestrijk de randen met water. Vouw het deeglapje dubbel en druk de randen goed aan, eventueel met een vork.
4 Frituur telkens 2 of 3 pasteitjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Lekker met rijst, sperziebonen en chilisaus.
Je kunt de pasteitjes 1 dag van tevoren bereiden. Volg het recept tot stap 4 en bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Frituur ze op de dag zelf.
Materialen
deegroller en frituurpan