Menu
Kikkererwten-reuzenbonensalade
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (400 g, Bonduelle)
- 1 blik reuzenbonen (425 g, Bonduelle)
- 1 citroen, schoongeboend
- 3 el olijfolie
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el wittewijnazijn
- 1 tl sambal oelek
- 1 bakje platte peterselie (20 g)
- 1 bakje verse koriander (15 g)
Bereiden
1 Laat de kikkererwten en de reuzenbonen uitlekken in een vergiet, spoel ze af en doe ze in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
2 Meng de olie met het citroenrasp, de knoflook, de azijn en de sambal (of harissa). Voeg naar smaak het citroensap en peper en zout toe.
3 Snijd de peterselie en de koriander fijn en schep ze samen met de dressing door de peulvruchten. Laat 30 min. staan. Lekker met gegrild vlees en stokbrood.