Japanse tofu-andijvieroerbak

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Wachten: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 28-03-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak eiernoedels
  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels olie
  • 1 bakje tofu roerbakreepjes pittig
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 zak gesneden andijvie à 400 g
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 150 ml woksaus ginger

Bereiden

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte,verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommerhelften in plakjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tofureepjes en de uienringen goudbruin in 5 minuten. Voeg de andijvie en de komkommer toe en roerbak tot de andijvie warm is en gaat slinken. Voeg de sojasaus en de woksaus toe en warm goed door. Giet de noedels af en verdeel over 4 kommen. Schep de gewokte groente met tofu erop.

Materialen

Pan; vergiet; mes; snijplank; theelepel; wok of hapjespan; spatel; 4 kommen.

Bronvermelding