Menu
Bruinebonenschotel
Ingrediënten
- 1 pakje meergranenrijst
- 125 g gerookte ontbijtspek
- 2 eetlepels olie
- 400 g champignonroerbakmix
- 1 pot/blik Hollandse bruine bonen
- 1 pakje witte kaas classic à 150 g
- peper
Bereiden
Bereid de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen in een wok of hapjespan op laag vuur de plakjes ontbijtspek knapperig in 5 minuten.
Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit de olie in dezelfde pan en roerbak de champignonroerbakmix 4 minuten.
Voeg de bruine bonen met vocht toe en breng al roerend aan de kook. Laat het gerecht afgedekt 2-3 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper.
Verkruimel het ontbijtspek en de witte kaas en strooi ze over het gerecht.
Serveer de meergranenrijst erbij.
Materialen
Pan; vergiet; wok of hapjespan; spatel; keukenpapier; 4 borden.