Bruinebonenschotel

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 12 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-03-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje meergranenrijst
  • 125 g gerookte ontbijtspek
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g champignonroerbakmix
  • 1 pot/blik Hollandse bruine bonen
  • 1 pakje witte kaas classic à 150 g
  • peper

Bereiden

Bereid de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen in een wok of hapjespan op laag vuur de plakjes ontbijtspek knapperig in 5 minuten. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de olie in dezelfde pan en roerbak de champignonroerbakmix 4 minuten. Voeg de bruine bonen met vocht toe en breng al roerend aan de kook. Laat het gerecht afgedekt 2-3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Verkruimel het ontbijtspek en de witte kaas en strooi ze over het gerecht. Serveer de meergranenrijst erbij.

Materialen

Pan; vergiet; wok of hapjespan; spatel; keukenpapier; 4 borden.

Bronvermelding