Menu
Bouchra's gemarineerde kabeljauw
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 bakje verse koriander (15 g), blad zeer fijngesneden
- 1/2 bakje platte peterselie (à 20 g), blad zeer fijngesneden
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gemalen komijn
- 1 tl sambal oelek
- 3 tenen knoflook, geperst
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 schaal kabeljauw (600 g)
- 8 el bloem
- 2 el zonnebloemolie
Bereiden
1 Pers de citroen uit en meng het sap met 5 el water. Voeg de koriander, de peterselie, het paprikapoeder, de komijn, de sambal, de knoflook en de olijfolie toe. Roer tot een glad mengsel.
2 Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Snijd in 4 gelijke stukken en leg in een ondiepe schaal. Verdeel de marinade erover en laat 30 min. op kamertemperatuur staan.
3 Strooi de bloem op een bord en wentel de vis erdoor. Schud overtollige bloem af. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis op matig vuur in ca. 4-6 min. gaar. Keer halverwege. Lekker met een salade van tomaat, komkommer en ijsbergsla aangemaakt met olijfolie, citroensap, peper en zout.