Bouchra's gemarineerde kabeljauw

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 53 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 bakje verse koriander (15 g), blad zeer fijngesneden
  • 1/2 bakje platte peterselie (à 20 g), blad zeer fijngesneden
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl sambal oelek
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 schaal kabeljauw (600 g)
  • 8 el bloem
  • 2 el zonnebloemolie

Bereiden

1 Pers de citroen uit en meng het sap met 5 el water. Voeg de koriander, de peterselie, het paprikapoeder, de komijn, de sambal, de knoflook en de olijfolie toe. Roer tot een glad mengsel. 2 Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Snijd in 4 gelijke stukken en leg in een ondiepe schaal. Verdeel de marinade erover en laat 30 min. op kamertemperatuur staan. 3 Strooi de bloem op een bord en wentel de vis erdoor. Schud overtollige bloem af. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis op matig vuur in ca. 4-6 min. gaar. Keer halverwege. Lekker met een salade van tomaat, komkommer en ijsbergsla aangemaakt met olijfolie, citroensap, peper en zout.

Bronvermelding