Bananen-dadelbrood met karamelglazuur

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 75 minuten,

Laatst aangepast: 02-04-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram zachte boter
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 4 kleine rijpe bananen
  • 140 gram gerstemeel (of volkorenmeel)
  • 140 gram bloem, gezeefd
  • 2 theelepels bakpoeder, gezeefd
  • 125 ml melk
  • 100 gram dadels, in stukjes
  • 200 gram caramel fudge van Solgo (of fudge blokjes smelten)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de cakevorm in. Klop de boter en suiker licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe, goed mixen na elk ei. Voeg de geprakte banaan toe en meng goed. Meng het gerstemeel met de bloem, het bakpoeder en een snuf zout en spatel het luchtig door het boter-eimengsel. Voeg de melk en dadels toe en meng luchtig. Schep het beslag in de vorm. Bak 60 tot 75 minuten, of tot een satéprikker, die je in het midden van het brood steekt, er weer schoon uitkomt. Laat de cake in de vorm afkoelen. Neem uit de vorm en bestrijk met de karamel.

Materialen

middelgrote cakevorm van 1,25 liter

Bronvermelding