Menu
Echte hongaarse goulash
Ingrediënten
- 1 kilo rib lappen
- 1 eetlepel bakboter
- 3 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 spaanse peper
- 2 zoete paprika`s
- 1 theelepel pittige paprikapoeder
- 1 140 gr tomatenpuree
- 2 eetlepels kikkoman sojasaus
- 1 liter runderboullion
Bereiden
schroei het vlees dicht als er te veel vocht in de braadpan komt giet dat dan af
is het vlees bruin haal het dan uit de pan doe er opnieuw een klein beetje boter in en bak dan de uien en de knoflook een paar minuten
doe dan de spaanse peper en de zoete paprika`s erbij
vervolgens de pittige paprikapoeder sojasaus en tomatenpuree blus het af met de runderboullion
vervolgens op een zeer laag vuur bijna twee uur laten pruttelen
als de goulash iets te dun is kun je het nog wat binden met maizena of aardappelmeel
lekker met rijst
Materialen
braadpan, houtenlepel, knoflookpers, vleesmes, groentesnijder, schaaltjes voor de kleine ingredienten maatbeker