Cheesecake met mango (of ander fruit)

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 09-05-2006 | 20 keer bewaard

Ingrediënten

  • 275 gr bastognekoeken
  • 115 gr zachte boter
  • 4 kleine mango's geschild en ontpit
  • 650 gr roomkaas
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 1 limoen geperst
  • 6 eieren

Bereiden

maak de koeken fijn in een keukenmachine en voeg de boter toe. Druk dit mengsel in de springvorm en laat het koud worden. Schaaf van 1 mango een paar dunne plakjes af. Pureer de rest van de mango in de keukenmachine en voeg de roomkaas, suiker en het limoensap toe. ROer er 1 voor 1 de eieren door tot een glad mangsel ontstaat. Verpak de springvorm met koekjesboedem in een aantal lagen aluminiumfolie zodat de vulling er niet uit kan lopen. Schenk heet water tot halverwegen de spingvorm. Bak de cheesecake ca 11/2 uur in het midden van op 170 gr voorverwarmde oven tot de vulling bijna gestold is. Het midden van de cheesecake mag nog zacht zijn dat stolt tijdens het afkoelen. Hal de vorm uit de braadslede en verwijder de folie. Laat de cheesecake afkoelen in de vrom. Garneer met reepjes mango. DIt kan ook met peer of ananas

Materialen

keukenmachine, springvorm van 24 cm doorsnede, braadslede

Bronvermelding