Tonijn met knoflook, basilicum em tomaat

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 05-10-2012 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 teen knoflook gekneusd
  • 500 gr tomaten ontveld, ontpit en fijngehak
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 2 el verse gehakte peterselie
  • 2 el gehakte peterselie voor garnering
  • 4 moten tonijn van 250 gr
  • 150 gr ontpitte zwarte olijven gehakt
  • 4 thl kappertjes

Bereiden

Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit er de ui ca 3 minuten in tot hij van kleur veranderd. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak alles nog 2 minuten. Roer er de tomaten, basilicum en 2 eetlepels peterselie door en laat onafgedekt en onder af en toe om scheppen ca 15 min koken tot het mengsel dikker is. Voeg de olijven en de kappertjes toe. Verhit de resterende 3 eelepels olijfolie in een koekenpan die groot genoeg is om de vis in een laag te bevatten. VOeg de gekneusde teen knoflook toe en fruit die in ca 2 min. goudgeel, verwijder de knoflook en gooi die weg. Bak de tonijn in deze olie zoals je een biefstuk bakt ( miss nog iets korter, hij moet rood van binnen blijven). Giet hier de saus over, garneer met de peterselie en dien onmiddelijk op

Bronvermelding