Menu
Gevulde uien uit de oven
Ingrediënten
- 4 grote rode uien met schil
- 2 el extra vergine olijfolie
- 100 gr verse geitenkaas
- 1 el gehakt vers kruid ( dragon munt of basilicum)
- 1 ei losgeklopt, en peper naar smaak
Bereiden
Verwarm de oven voor op 120 graden
Halveer de uien in de lengte en leg ze met de aangseneden kant boven op een bakplaat.
Besprenkel ze met de olijfolie en strooi er zout over.
Zet ze 11/2 tot 2 uur in de oven tot ze volledig gaar zijn.
Maak de vulling terwijl de uien in de oven staan.
Doe de geitenkaas in een kleine kom en schep er het kruid, peper en 1 el van het losgeklopte ei door tot alles goed gemengd is.
Neem de uiene uit de oven en zet de oven op 190 graden.
Laat de uien iets afkoelen en schep dan met een grapefruitmesje of een lepel het hartje uit het midden, zodat je een kommetje met een bodem en wanden van 1 cm dik overhoud.
Vul de uien royaal met de kaas vulling.
Zet de uien nog ca 30 min. in de oven tot het kaasmengsel gerezen en goudbruin is.
Neem de uien uit de oven en laat ze 10 min. afkoelen.
Schik ze op bordjes en dien onmiddelijk op.