Nasi goreng met knoflookgarnalen

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Wachten: 11 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 11-04-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 0.5 zak wok garnalen knoflookpeterselie
  • 400 g Chinese roerbakmix
  • 1 bakje boemboe voor nasi goreng
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 komkommer in reepjes

Bereiden

Kook de rijst in ruim kokend water 10 minuten en giet af. Laat in een wijde kom snel afkoelen. Roerbak in een wok de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ze uit de wok. Bak in het bakvet de roerbakmix en de boemboe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst erbij en roerbak tot deze goudbruin en warm is. Voeg de garnalen toe en warm de nasi goreng nog 1 minuut door. Roer de sambal los met de ketjap en schep de komkommer erdoor. Serveer de komkommer bij de nasi goreng met garnalen.

Materialen

Pan of rijstkoker; vergiet; wijde kom; wok; spatel; mes; snijplank; 4 diepe borden.

Bronvermelding