Bloemkool-preistamppot onder een dekentje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 10-04-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 bloemkool
  • 2 preien
  • 100 g mascarpone
  • 1 dl melk
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 rookworst

Bereiden

verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de gewassen prei in ringen. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met de bloemkool, prei en wat zout in ca. 20 min. gaar. Verwarm intussen de oven voor op 180 C. Giet de aardappels en de groenten af en stamp ze fijn met de melk, de mascarpone en evt. peper en zout. Schep de stamppot in een ingevette ovenschaal. leg er dunne plakjes rookworst op, strooi de geraspte kaas erover en plaats de schaal 15 min. in de oven.

Bronvermelding