Menu
Lemon Blueberry Bread
Ingrediënten
- 195 gr bloem
- 1 theel bakpoeder
- 1/4 theel zout
- 85 gr roomboter
- 150 gr suiker
- 2 grote eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel citroenschil
- 120 ml melk
- 1 kop verse blauwe bessen (geen diepvries)
- Voor ''citroen glaze'':
- 50 gr suiker
- 2 eetl vers citroensap
Bereiden
Verwarm oven voor op 180 gr.
In aparte kom bloem, bakpoeder en zout mengen. Opzij zetten.
In andere kom eieren met mixer ong. 1 minuut luchtig kloppen. Suiker toevoegen en wederom met mixer luchtig kloppen.
Eieren (1 voor 1) toevoegen en goed blijven mixen. Vervolgens citroenschil en vanillesuiker erbij.
Nu met mixer op laagste stand bloemmengsel (in 3 x) en melk (in 2 x) toevoegen, beginnend en eindigend met bloemmengsel! Mix totdat het een homogeen geheel is. Voorzichtig verse bessen erdoor spatelen.
Doe het deeg in de beboterde vorm en bak ong. 55 tot 65 minuten in het midden van de oven.
Ondertussen in steelpannetje 50 gr suiker en citroensap aan de kook brengen en roeren tot suiker opgelost is.
Als de ''broodcake'' klaar is uit oven halen, op rek plaatsen en met cocktailprikker in bovenzijde gaatjes maken. Met kwastje nu de citroenglazuur over cake bestrijken. Half uur laten afkoelen en uit vorm halen. Vervolgens verder laten afkoelen.
TIjdens brunch zo te eten, of als dessert met een bol ijs of clotted cream.
Materialen
Bakblik 23 x 13 x 8 cm Mixer