'Romige champignonragout' onder een hoedje

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-04-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Ingrediënten voor 4 personen * 225 gram diepvriesbladerdeeg, ontdooid * 100 gram sjalotten, fijngesneden * 2 knoflookteentjes, fijngesneden * 300 gram prei, gewassen en in dunne ringen gesneden * 650 gram gemengde champignons, fijngesneden * 1/2 bosje tijm, fijngehakt * 1/2 bosje peterselie, fijngehakt * 2 eetlepels vloeibare margarine * 2 eetlepels droge sherry * 180 gram philadelphia smeerbare roomkaas * zout en peper * 80 gram roquefort kaas * 1 eidooier. Hulpmiddelen Vier 1 persoons oven/gratin schaaltjes Voorbereiding Oven voorverwarmen op 200°C. Bereidingswijze * Vloeibare margarine verhitten in een pan, de groente toevoegen en aanbakken. Met sherry afblussen en de vloeistof laten inkoken. * Kruiden en roomkaas door de champignons scheppen en met zout en peper op smaak maken. * De champignonragout in 4 ingevette vuurvaste vormpjes doen. Roquefort verbrokkelen en gelijkmatig verdelen over de ragout. Bladerdeeg licht uitrollen en deksels voor de vormpjes (iets groter) uitsteken. De deksels op de vormpjes leggen en goed aandrukken. In het midden van het deksel met de schaar een gat knippen, de hoeken naar boven trekken. * Het eigeel loskloppen en het deeg daarmee bestrijken. In de voorverwarmde oven ca. 30 minuten bakken.

Bronvermelding