Salade van tijgergarnalen

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 28-02-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 24 rauwe garnalen, ongepeld
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 dl droge sherry
  • 4 el zoetzure saus
  • 1 zakje gemengde sla
  • 12 sprietjes bieslook

Bereiden

1. Ontdooi de garnalen, pel deze en dep ze droog. 2. Verhit de olie in de wok en bak de garnalen, samen met de knoflook, tot ze mooi roze zijn. 3.Voeg de sherry en de zoetzure saus toe en laat het geheel nog een minuutje sudderen. 4. Verdeel de sla over 4 borden en leg hierop per persoon 6 garnalen. Verdeel de saus over de 4 borden. 5. Garneer met wat sprietjes bieslook.

Materialen

wok

Bronvermelding