'Panna Cotta en saus', van Simone

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 09-03-2019 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 ml volle melk en .......

Bereiden

200 ml volle melk 300 ml room 100 g suiker 3 gelatineblaadjes (4,5 g gelatine) vanillestokjes (2) - Doe de melk, room en suiker in een pannetje en zet dit op een laag vuur.Ondertussen de gelatine in koud water laten wellen. Schraap met een mes de binnenkant uit de doormidden gesneden vanillestokjes en voeg dit toe aan het mengsel op het vuur. Als het een paar minuten zachtjes heeft gekookt, haal je de pan van het vuur en laat je het een klein beetje afkoelen. - Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer ze door het roommengsel. Zeef alles en schenk de vloeibare panna cotta in vormpjes of koffiekopjes. Zet de kopjes zo'n 6 uur in de koelkast om op te stijven. Een lekker sausje dat erbij kan: - Aardbeien-tijm saus 1 doosje aardbeien verse tijm een siroop van: 100 g suiker 100 ml water een beetje citroensap beetje zwarte peper - Zet water en suiker in een pannetje op het vuur en laat het zachtjes inkoken. Voeg verse tijmblaadjes toe. De siroop niet hard laten koken, alleen laten indikken. Pureer de gewassen aardbeien met een staafmixer en voeg de afgekoelde siroop toe. - Voeg meer of minder siroop toe als je een resp. dikkere of dunnere saus wilt. Voeg citroensap en beetje peper naar smaak toe. - Om de panna cotta uit het kopje te krijgen zet je deze heel even in een laagje kokend water en met een satéprikker prik je de panna cotta een beetje los langs de binnenkant van het kopje. Stort het voorzichtig uit op een bord. Leg wat saus op het bord eromheen. Simone Ambrosin (Restaurant Segugio)

Bronvermelding