Pasta- ovenschotel met champignons en ratatouille

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-12-2004 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gram farfalle (vlinderpasta)
  • 500 gram champignons (of minder)
  • 1 dunne prei
  • 1 bosje lenteui (of nog een preitje)
  • 200 gram ontbijtspek in plakjes
  • 2 theel provencaalse kruiden
  • 1 blik ratatouille
  • 2 eieren
  • 0,25 liter slagroom
  • 1 eetl olie
  • zout en peper
  • geraspte kaas
  • paneermeel

Bereiden

- verwarm de oven voor op 200 graden - kook de pasta gaar en laat hem goed uitlekken - maak intussen de groenten schoon en snijd ze in ringen cq reepjes. - snijd ook de spek in stukjes - verhit de olie in een koekepan en bak de spekjes daarin uit - schep de spekjes met een schuimspaan eruit - bak in het achtergebleven spekvet de groeen en kruiden ca. 5 minuten - schep in een ingevette ovenschaal de pasta, de groenten, de spekjes en de ratatouille door elkaar - klop de eieren los met de slagroom, het zout en de peper. - schenk het mengsel over de pasta - meng wat kaas met paneermeel en strooi dat over de schotel - laat de schotel in ong. 30 minuten door en door heet worden

Materialen

ovenschotel, oven

Bronvermelding