Menu
Pasta- ovenschotel met champignons en ratatouille
Ingrediënten
- 450 gram farfalle (vlinderpasta)
- 500 gram champignons (of minder)
- 1 dunne prei
- 1 bosje lenteui (of nog een preitje)
- 200 gram ontbijtspek in plakjes
- 2 theel provencaalse kruiden
- 1 blik ratatouille
- 2 eieren
- 0,25 liter slagroom
- 1 eetl olie
- zout en peper
- geraspte kaas
- paneermeel
Bereiden
- verwarm de oven voor op 200 graden
- kook de pasta gaar en laat hem goed uitlekken
- maak intussen de groenten schoon en snijd ze in ringen cq reepjes.
- snijd ook de spek in stukjes
- verhit de olie in een koekepan en bak de spekjes daarin uit
- schep de spekjes met een schuimspaan eruit
- bak in het achtergebleven spekvet de groeen en kruiden ca. 5 minuten
- schep in een ingevette ovenschaal de pasta, de groenten, de spekjes en de ratatouille door elkaar
- klop de eieren los met de slagroom, het zout en de peper.
- schenk het mengsel over de pasta
- meng wat kaas met paneermeel en strooi dat over de schotel
- laat de schotel in ong. 30 minuten door en door heet worden
Materialen
ovenschotel, oven