Menu
'In honing gemarineerde drumsticks', van Astrid
Ingrediënten
- 2 lepels zonnebloemolie en ......
Bereiden
2 lepels zonnebloemolie
4 lepels lichte chinese sojasaus
4 teentjes knoflook
2 lepels droge sherry
4 lepels vloeibare honing
12 kipdrumsticks
-
Meng de olie, sojasaus, knoflook, sherry en honing in een pot met deksel en schud alles goed door elkaar.
Leg de kipdrumsticks in een grote ondiepe schaal en schenk er de marinade over.
-
Laat de drumsticks een nacht in de koelkast marineren.
Neem het vlees uit de schaal en bewaar de marinade.
Schik de drumsticks op een licht ingevet barbecuerooster boven gloeiende kool en rooster ze 10 minuten, waarbij u ze regelmatig draait en telkens met wat van de marinade inborstelt.
-
Schuif de drumsticks naar de zijkanten van het rooster en laat ze nog 10-15 minuten roosteren; blijf ze regelmatig keren en bedruipen met de marinade.
Controleer of de drumsticks gaar zijn, door er met een vleespen in te prikken. Als er helder vocht uitloopt, zijn ze gaar en kunt u ze serveren. Verz. door Marijke